Smrekovica, Vojenská zotavovňa Smrekovica

Hovädzie mäso s chrenovou omáčkou
Na prípravu potrebujeme:
500 g hovädzieho mäsa (najlepšie rebrá alebo mäso z hrude)
2 kusy cibule
2 lyžice masti alebo masla
koreňovú zeleninu
40 g hladkej múky
2 navŕšené lyžice čerstvého alebo sterilizovaného chrenu
soľ
citrónovú šťavu alebo ocot
cukor
muškátový oriešok
½ hrnčeka 30% smotany
2 lyžice kyslej smotany
Hovädzie mäso umyjeme studenou tečúcou vodou, dáme do horúcej vody, pridáme 1 cibuľu a koreňovú zeleninu, bobkový list, nové korenie, celé korenie, mierne osolíme a varíme do mäkka. 
Chrenová omáčka
Masť alebo maslo rozpustíme, pridáme nakrájanú cibuľu, hladkú múku a za stáleho miešania usmažíme svetlú zásmažku. Mäsový vývar nalejeme na zásmažku, metlou rozšľaháme na hladko, privedieme do varu a asi 30 minút povaríme. Dochutíme octom, cukrom a soľou. Nakoniec pridáme smotanu a kyslú smotanu, muškátový oriešok, 2 navŕšené lyžice sterilizovaného chrenu, zamiešame do omáčky.

1. séria - Ďalšie epizódy

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettera TV JOJ a dostávajte novinky zo zákulisia relácie Áno, šéfe! z prvej ruky.

Používaním stránok prevádzkovaných TV JOJ súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby.